fbpx

Milyen melltartót hozz a boudoir fotózásodra?

Sok nőnek gondot okoz a megfelelő melltartó kiválasztása a hétköznapokban is, egy boudoir fotózásnál pedig különösen fontos, hogy olyan melltartót válasszunk, ami formál és tart. Ebben a cikkben összeszedtem pár tippet, ami segíthet abban, hogy olyan melltartót válassz, ami méretben és stílusban is a legmegfelelőbb lesz a számodra. 

melltartó

A megfelelő melltartó méret kiválasztása

Meglepően sok nőnek gondot okoz a megfelelő méretű melltartó kiválasztása. Nagyon sok nő van, aki a kelleténél nagyobb vagy szűkebb melltartót visel, és nem tudják, hogy miért nem elég kényelmes vagy előnyös a számukra a választott melltartó. 

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a melltartó méretezésnél mit jelentenek pontosan a számok és a betűk. A melltartó méretezésnél a szám a mell alatti körméretet jelenti, a betű pedig a kosárméretet jelöli.

A mell alatti körméretünket úgy tudjuk megkapni, ha közvetlenül a mellek alatt szorosan lemérjük magunkat, vigyázva arra, hogy a mérőszalag vízszintes maradjon. Ahány centi jött ki, az ahhoz legközelebbi méretet kell választanunk a melltartó vásárlásnál. Tehát ha pl. 74 cm jött ki, akkor 75-ös méretet érdemes választanunk. 

A kosárméretünk kiszámolásához a mellbőségünkre is szükségünk lesz, amit úgy tudunk legyegyszerűbben lemérni, ha egy vékony (nem push up!) melltartót veszünk fel, és a melleink legszélesebb pontjánál mérjük meg magunkat, megint csak ügyelve arra, hogy a mérőszalag vízszintes maradjon. Fontos, hogy a körmérettel ellentétben a mellbőség lemérésénél ne húzzuk túl szorosra a szalagot, mert akkor téves méretet kaphatunk. 

A kosárméretünket úgy tudjuk kiszámolni, ha a mellbőségünkből kivonjuk a mell alatti körméretünket, és megnézzük ebben a táblázatban, hogy a kapott szám melyik betűvel egyenlő:

melltartó méret táblázat

A kosárméret akkor jó, ha pont illeszkedik a mellekre, nem áll el, és nem is buggyanak ki belőle a cicik. A melltartó hátsó részének vízszíntben kell maradnia. Ha túlságosan felcsúszik, akkor az vagy méretbeli problémára utal, vagy arra, hogy túl szorosra húztátok a pántokat. 

A megfelelő formájú melltartó kiválasztása

piros melltartó

A megfelelő méreten kívül a megfelelő forma kiválasztása is nagyon fontos. Más formájú melltartó áll jól a kis cicikkel rendelekő nőknek, és más a nagyobb mellűeknek. 

A kis cicivel rendelkező hölgyeknek gyönyörűen szoktak állni a háromszög formájú és a bralette melltartók.

A nagy mellű hölgyeknek, főleg azoknak, akik természetes mellekkel rendelkeznek, érdemes olyan melltartót választaniuk, ami tartja a ciciket. Egy merevítős, vagy több részből összevarrt kosarú melltartó például plusz tartást tud adni a melleknek. 

Ha nem egyforma méretű cicikkel rendelkezel, akkor jó választás lehet egy szivacsos melltartó, mert abban kevésbé látszódik a méretkülönbség. 

Ha a melleid távolabb ülnek egymástól, vagy kicsit szétfele tartanak, akkor érdemes lehet olyan melltartót választanod, ami összefele nyomja a ciciket, pl. egy elöl kapcsos vagy egy plunge melltartó. 

Ha szeretnéd nagyobbnak láttatni a melleidet, akkor egy push up melltartó is jó választás lehet. 

Milyen anyagú/ stílusú melltartót válassz?

boudoir fotó

A boudoir fotókon általában az érdekesebb, csipkés, fényes, csillogós vagy áttetszőbb anyagból készült melltartók szoktak jól kinézni.  Fontos ügyelni arra, hogy lehetőleg minden melltartóhoz legyen színben és stílusban illő bugyi is. Ha egy egyéb ruhadarab alá szeretnétek melltartót venni, és szerenétek, hogy a melltartó a lehető legkevésbé látszódjon, akkor érdemes olyan melltartót hoznotok, ami esetleg pánt nélküli, sima felületű, és a színe a legközelebb áll a bőrszínetekhez. 

Pár szuper melltartó/fehérnemű beszerzési hely: New Yorker, Shein, About you, Intimissimi stb. 

Ha további segítségre van szükségetek a fehérnemű választáshoz, olvassátok el ezt a cikket is. 

Remélem, hogy hasznosnak találtátok ezt a cikket, és hamarosan veletek is találkozhatok egy boudoir fotózáson. 🙂