fbpx

Hogyan válaszd ki a boudoir fotósodat?

A boudoir fotózás egy rendkívül izgalmas, örömteli és önbizalomnövelő élmény tud lenni egy nő számára, viszont intim jellege miatt fontos, hogy olyan fotóst válassz, akiben megbízol, és aki mellett el tudod engedni magad. 

Mire érdemes odafigyelned a boudoir fotósod kiválasztásánál? 

1. Döntsd el, hogy női vagy férfi fotóshoz szeretnél menni

Női fotós
Fotós: Takács Ferenc Photo

Természetesen a fotós neme nem befolyásolja azt, hogy milyen munkát végez. Egy férfi és egy női fotós is tud gyönyörű képeket készíteni. Viszont vannak, akik nőként egy női fotós mellett jobban el tudják engedni magukat, illetve olyanok is, akikre ennek pont az ellenkezője a jellemző. Azt is érdemes lehet figyelembe venni, hogy a párod hogyan érez azzal kapcsolatban, ha férfi vagy nő fotóz. 

2. Nézd meg az adott boudoir fotós portfólióját

boudoir fotós
Smink: Vica Zétényi Makeup

Minden fotósnak megvan a saját, egyedi stílusa, ezért érdemes olyan fotóst választanod, aki olyan képeket készít, melyeknek hangulata, színvilága, esztétikája egyezik a te ízléseddel. Ehhez elengedhetetlen, hogy megnézd a fotós eddigi munkáit, portfólióját, hogy legyen egy képed a fotós stílusáról. 

3. Olvasd el a visszajelzéseket

visszajelzés

Nézz utána, hogy a fotós korábbi ügyfelei milyen visszajelzéseket adtak a fotósról. Sok fotós facebook oldalán engedélyezett a véleményezés, illetve a legtöbb fotósról a googleben is olvashatsz véleményeket.

4. Figyeld meg az adott fotós kommunikációját

visszajelzés

Egy boudoir fotózáson különösen fontos, hogy olyan fotós kezeiben légy, aki kedves, udvarias, akivel jól tudsz kommunikálni, és aki figyelembe veszi a kéréseidet, visszajelzéseidet. Érdemes megfigyelned ezért, hogy a fotós a közösségi oldalain hogyan kommunikál a követőivel, hogyan reagál a visszajelzésekre, illetve a te kérdéseidre milyen választ ad. Vannak fotósok, akiknek külön facebook csoportjuk is van, ahol a potenciális ügyfeleik jobban meg tudják ismerni őt, és ahol fel tudják tenni a kérdéseiket. 

5. Nézd meg a fotós árait

fotós árak

Természetesen mindenkinek más az anyagi helyzete, és változó, hogy ki milyen árat tart olcsónak vagy drágának. Érdemes megnézned, hogy az adott fotós milyen árakon dolgozik, hogy el tudd dönteni, hogy azok az árak neked beleférnek-e, illetve hogy azért a minőségért, amit a fotós nyújt, érdemes-e akár kicsit gyűjtened is, hogy mindenképp olyan szolgáltatást kapj, amivel meg leszel elégedve. 

Remélem, hogy hasznosnak találtad ezt a cikket, és már több magabiztossággal tudsz hozzákezdeni a boudoir fotósod kiválasztásához. 🙂 

Kattints, és tudd meg, hogy mi az az 5 ok, amiért neked is érdemes kipróbálnod a boudoir fotózást!

Kattints, és nézd meg a szépséges Klaudiáról készült boudoir sorozatot!