fbpx

Hogyan rombold le az önbecsülésedet 5 egyszerű lépésben

Ebben a cikkben most fotók helyett pár hasznos tippet szeretnék megosztani azokkal, akik szeretnék lehetőleg minél rosszabbul érezni magukat, és vágynak egy igazán boldogtalan életre. 

Ha kíváncsi vagy, hogy mivel teheted tönkre az önbecsülésed pár egyszerű lépésben, olvass tovább! 

nagyító nyomozás

1. Fókuszálj egy dologra

Az egyik legfontosabb dolog, hogy keress magadban egy hibát, (lehetőleg egy testi hibát, de bármilyen más hiba is megteszi,) és csak arra koncentrálj. Véletlenül se hagyd, hogy bármilyen jó tulajdonságod elvonja a figyelmed erről a hibáról. Narancsbőrös a feneked? Szuper! Ez egy tökéletes indok arra, hogy utáld magad. Ha véletlenül eszedbe jutnak olyan gondolatok, hogy „de hát a szemem viszont szép”, vagy „de a lábaim viszont formásak”, akkor hessegesd el őket a lehető leggyorsabban, mert ezek könnyen eltéríthetnek téged a helyes önutálattól.

tükör önbecsülés

2. Csak a külsődet nézd

Mint tudjuk, a külső mindenek felett áll. Lehetsz a világ legügyesebb sportolója, beszélhetsz 6 nyelven, lehet akárhány diplomád, mindez mit sem számít, hisz az emberek úgysem fognak szeretni, ha van pár stria a fenekeden. Nem baj, ha nem látják, mert az év 99%-ban nadrág van rajtad, hidd el, ők akkor is tudják, hogy ott van!

nem

3. Ellenkezz, ha dícsérnek

Ha valaki ne adj Isten megdícsér, feltétlenül tudasd az illetővel, hogy nincs igaza. Ha valaki például megdícséri a frizurád, még véletlenül se csak annyit mondj, hogy „Köszönöm”. Ha valami csoda folytán olyan emberrel találkozol, aki nem tart egy értéktelen, csúnya senkinek, akkor mindenképpen meg kell győznöd őt az ellenkezőjéről, hisz nem hagyhatod, hogy tévedésben éljen. 

sport

4. Még véletlenül se próbálj meg jobb irányba változni semmilyen szempontból se

Ha pl. nem érzed magad műveltnek, eszedbe se jusson elkezdeni könyveket olvasni. Ha zavar, hogy nem tudsz idegen nyelveket, nehogy belekezdj a nyelvtanulásba. Ha több kiló vagy, mint amennyi szeretnél lenni, még véletlenül se kezdj el edzeni. Egy részt úgysem sikerülne, hiszen egy értéktelen senki vagy, más részt nem is lenne értelme, hiszen ott az a 3 stria a fenekeden. (Emlékezz az első és a második pontra!)

maradj csendben

5. Ne állj ki magadért

Ha bárki rosszul bánik veled, nehogy szólj neki, hogy ezt nem kéne. Ha a párod rendszeresen bánt, és semmibe vesz, akkor még véletlenül se hagyd ott a fenébe, hiszen egy olyan csaj, aki okos, több dolgoban is tehetséges, jó fej és még humoros is,  de c kosarasnál kisebb a melle, úgysem kell senkinek. A munkaválasztásnál is ügyelj arra, hogy csak olyan helyekre jelentkezz, ahol a lehető legkevesebb fizetést kapod, természetesen bejelentés nélkül, és bármennyire is kiabál veled a főnököd, és kihasznál, tűrd türelmesen, hiszen a stressz jót fog tenni a külsődnek és a lelkednek is az önutálat szempontjából. Ha beszélsz, és valaki a szavadba vág, meg se próbáld felhívni a figyelmét arra, hogy épp te beszéltél, és szeretnéd befejezni a mondandódat, mert a végén még engoldokodik rajta, és elkezd odafigyelni rád, amit ugyebár egyikünk sem szeretne.   

unalmas munka

6. Foglalkozz azzal, amit a legjobban utálsz

Az előző pontnál már említettem pár dolgot arról, hogy milyen munkahelyet érdemes választanod, de az is nagyon fontos, hogy az időd lehető legnagyobb részét olyan dolgokkal töltsd, amit utálsz. Mindenképp olyan szakmát válasz, amit nem szeretsz, és ha tehetséges sem vagy benne, az plusz pont. Rendkívül fontos az is, hogy munka után pedig csak a takarítással és a rendrakással foglalkozz. Ha a napi tevékenységeid vagy a munkád során sikerélményeid vannak, akkor valamit rosszul csinálsz. 

összehasonlítás

7. Hasonlítgasd magad másokhoz

Van valaki a környezetedben, aki szebb, mint te? Nagyszerű! Ez egyértelműen azt jelenti, hogy te csúnya vagy. Van egy gazdag ismerősöd? Szuper! Akkor ő egészen biztosan boldogabb, és értékesebb is, még akkor is, ha neked, vele ellentétben, van családod, barátaid, és egy hobbid, amiben tehetséges vagy. Ha véletlenül ügyesnek érzed magad valamiben, mindenképp keress valakit, aki ügyesebb ugyanabban, hiszen, ha van nálad ügyesebb, akkor te egyértelműen béna vagy.  

Ezek voltak az önutálat felé vezető út legfontosabb lépései, de ezek mellet természetesen még nagyon sok dolgot tehetsz, ami segít, hogy minél értéktelenebbnek érezd magad. Remélem, hogy hasznosnak találtad ezeket a tippeket, és hogy minél több pontban magadra ismertél, és remélem, hogy ezek után még csak eszedbe se jut eljönni hozzám egy boudoir fotózásra! 😉 Mindenesetre ezt a cikkemet semmiképp se olvasd el: 5 ok, amiért érdemes kipróbálnod a boudoir fotózást