fbpx

Vörös haj, igéző szemek - Fotózás Dorinával

Legutóbb egy gyönyörű fekete lányról, Samalieről hoztam nektek képeket, ma pedig egy igazi természetes vörös szépségről. 🙂 Tudtátok, hogy bár a vörös haj manapság már divatos szín, régebben a vöröshajúakat rengeteg diszkrimináció érte?

A középkorban a vöröshajúakat sokszor vámpíroknak, vérfarkasoknak vagy boszorkányoknak hitték, a spanyol inkvizíció alatt pedig zsidóknak vélték, és üldözték őket. A vörös hajszínhez akkoriban több negatív tulajdonságot is társítottak. Hittek pl. abban, hogy a vörös haj rossz erkölccsel és túlzott szexuális étvággyal jár együtt. A kitalált és bibliai gonosz karaktereket (Júdás) is sokszor vörös hajjal ábrázolták.

A vörös haj egyébként nagyon ritka. Az embereiség egy-két százaléka rendelkezik csak ezzel a csodás hajszínnel. Főleg az észak, észak-nyugat Európai országokban fordul elő gyakrabban ez a hajszín, ahol az erős napfény hiánya jobban lehetővé tette a túlélésüket. Ez a hajszín általában fehér, szeplős, napfényre érzékenyebb bőrrel jár együtt, és ez a bőrszín egyes kutatások szerint még előnyükre is vált/válik ezekben a hidegebb országokban, mert több D vitamint tudnak így termelni, mint a sötétebb bőrszínűek.

Dorinát a Studio Lightroom legújabb termében, a Bali teremben fotózhattam, sminkjét pedig Zétényi Vica készítette el.

Nagyon vártam már, hogy kipróbálhassam ezt a termet, mert nagyon szépnek tűnt már a fotók alapján is. Élőben is gyönyörű, de kicsit talán túlzsúfolt, és így nehéz volt úgy fotózni, hogy ne lógjon bele a képbe semmi zavaró dolog. :-p De megoldottuk. Szinte az egész termet átrendeztem hozzá. 😀

Ez a stílus manapság úgy vettem észre, hogy nagyon divatos lett. A Nordix stúdió termei is hasonló dekorációval rendelkeznek, és más stúdiókban készült képeken is láttam nagyon hasonló kellékeket és dekorációt. Nekem is nagyon bejönnek ezek a kicsit bohém, kicist egzotikus és természetközeli színek és dekorációk.

Dorina egyébként gyakorlott modell. Már sok fotózáson részt vett, így nagyon ügyesen mozgott a kamera előtt. 🙂

Mutatom a kedvenceimet a sorozatból:

Nézd meg a csoda szép Liliről készült boudoir sorozatot is! Kattints ide! 🙂

Tudd meg, hogy mi az az 5 ok, amiért neked is érdemes kipróbálnod a boudoir fotózást! Kattints ide!