fbpx

Fine art portré fotózás Dominikával és Laurával

Pár napja egy igazán izgalmas fine art portré fotózáson vettem részt két fotós barátommal. A fotózást Lipták Gábor szervezte, és az ő stúdiójában készültek a képek. Már próbálkoztam korábban is ilyesmi stílusú képekkel, de eddig ezek lettek a kedvenceim. 

Két gyönyörű szép modellünk volt, Dominika (a szőke hajú lány) és Laura (a barna hajú lány). Mindketten nagyon profik voltak, és nagyon ügyesen megcsináltak minden pózt, amit ajánlottunk nekik. 

A lányok sminkjét Zétényi Vica készítette. 

Ritkán van ilyen, hogy más fotósokkal fotózom együtt, de ez most egy nagyon jó élmény volt. Felváltva fotóztunk, mindenki a saját kedve szerint javasolhatott pózokat a lányoknak, és ez jó alkalom volt arra, hogy tanuljunk egymástól. Én próbáltam egy kis érzelmet vinni a pózokba, és utólag az utómunkával is ráerősíteni erre.

Gábort és Marcsit még a fotós tanfolyamról ismerem, ott barátkoztunk össze, Gáborral pedig azóta már több esküvőt is együtt fotóztunk. A legpozitívabb hozadéka a tanfolyamnak ez volt, hogy sok hasonló érdeklődésű emberrel ismerkedhettem meg, akik nem mellesleg még jó fejek is, és máig is megmaradt a kapcsolat többükkel is. Remélem, hogy még sok alkalmam lesz együtt fotózni velük. 

A képekre most kicsit festőibb, „fine artosabb” színezést tettem, de azért próbáltam viszonylag természetesre hagyni őket. Szerintem Laura bőrszíne nagyon illik ehhez a színvilághoz. 🙂 A képekhez és az utómunkához az inspirációt többek között Sean Archer fotói adták.

Ez a fine art portré fotózás dolog nagyon megtetszett, ezért tervezek még több hasonló fotót csinálni a jövőben. Legközelebb majd megpróbálom még tágabb blendével fotózni a képeket (ezek f3.2-n készültek), hogy még szebben elmosódjon a háttér. Tervezek venni egy milc gépet (Canon EOS r6), így lehet, hogy azok a képek már az új gépemmel és az új objektívemmel fognak készülni. 🙂

Mutatom a kedvenceimet a fotózásról:

Nézd meg a gyönyörű Beáról készült boudoir fotósorozatot is. Kattints ide!